Renovering

Att anlita, eller att inte anlita en golvläggare i Stockholm

Att anlita, eller att inte anlita en golvläggare i Stockholm

Att hitta en golvläggare i Stockholm kan ta sin tid, men det brukar vara värt att vänta på. Fast en del golvjobb kan du faktiskt fixa helt på egen hand.

Om du vill att ditt nya golv ska bli riktigt snyggt krävs kunskap och erfarenhet. Det har en professionell golvläggare. Fast tyvärr är det inte alltid så lätt att få tag i en golvläggare som har tid för dig. Framförallt inte om du bor i Stockholm. Men det brukar ändå vara en god idé att vänta, för om du anlitar ett proffs kan du förvänta dig ett resultat därefter.

När du slipper leta golvläggare

Fast det finns tillfällen då du slipper leta efter en golvläggare i Stockholm. Om du till exempel tänker måla golvet i en heltäckande färg, så kan du ganska enkelt göra jobbet på egen hand om du vill och har tid. Det du först behöver ta itu med är att göra rent golvet ordentligt. Detta med ett rengöringsmedel avsett för ändamålet. Fråga efter det i närmaste färgaffär. Då passar du även på att köpa golvfärg. Golvfärg är mer slitstark än andra typer av färger.

När det är rent och skurat, är det dags för själva slipandet. Eftersom det sen ska målas räcker det med en lätt slipning för att få fäste till färgen. En liten nätt, elektrisk handslip fungerar då tillräckligt bra. Se till att dammsuga och torka bort allt slipdamm innan det är dags att ta fram färgburken. Efter några strykningar är jobbet sedan klart!