Allmänt

Att hyra en truck istället för att köpa

För företag med verksamhet som präglas av säsongsbetonade toppar och dalar kan det vara fördelaktigt att överväga att hyra truckar istället för att investera i att köpa dem.

Att dimensionera en tillverkningsverksamhet är inte alltid en enkel uppgift. Vissa branscher är starkt påverkade av efterfrågan och tillgång på råvaror, som varierar under olika säsonger. Under högsäsongen behövs inte bara mer personal utan också fler maskiner. Dessutom ökar mängden hantering på lagret, både av inkommande råvaror och utgående produkter.

Att anställa extra personal till produktion och lager är ofta möjligt genom säsongsarbetare. Men när det gäller maskiner kan det vara lite mer knepigt. Lyckligtvis finns det vissa typer av maskiner som faktiskt kan hyras för kortare perioder. Till exempel är det möjligt att hyra en truck för att hantera den ökade arbetsbelastningen på lagret.

Fördelarna med att hyra en truck

Att hyra en truck kan ge flera fördelar än att bara undvika att ha en oanvänd resurs under lågsäsongen. När du hyr en truck levereras den nyservad och eventuella reparationer har redan utförts. Dessutom är truckens däck i gott skick. Detta minskar risken för driftstopp på grund av en icke-fungerande truck. Batteri och försäkringar ingår också i hyran.

Med andra ord är det bokstavligt talat bara att kliva upp i hyrd truck och köra igång. Självklart måste du se till att ha personal som innehar truckkort och därmed har behörighet att köra den. Men detta gäller oavsett om du köper eller hyr en truck.