Barnbloggen

Att njuta utan förbehåll

Att njuta utan förbehåll

Mat är livet. Livet är för kort för att inte äta gott. Det är viktigt att äta gott och njuta. Ett bageri erbjuder på mycket av det vi älskar. Allt från smakrikt matbröd till ljuvliga tårtor.

Den känslan. Att promenera på stan och plötsligt dra in dofter från ett bageri. Plötsligt är man fem år igen och ute för att fika med föräldern. Välja något gott och vila små trötta ben och fötter i en lokal som bara doftar av det godaste som finns – färskt bröd. Ett bageri i Stockholm har resurser vi bara kan drömma om i det egna hemmet. Antagligen har de också kunskaper vi vanliga människor saknar. Det är lätt gjort att komma ut både färdigfikad och med någon extra påse med innehåll för senare bruk. Varför inte? Det förfars inte. Mat är livet och bröd är speciellt trevlig och underbart.

Ett modernt sortiment

Idag ser ett bageri inte alltid ut som det gjorde förr. Men det är en fördel eftersom inte någon av klassikerna har fått stryka på foten. Däremot är sortimentet rejält utökat. Där vi förr såg småfrallor, småkakor, längder och tårtor ser vi nu också sallader, smörgåsar och smörgåstårtor. Att komma in i ett konditori ska vara en upplevelse och i huvudet ska vi höra tanken säga “jag vill ha en av allt”. Då är det som ett konditori ska vara. Har man tillbringat några timmar med shopping eller sightseeing skriker kroppen gärna efter energi. På ett bageri får vi en snabb och suveränt god påfyllning. Av med ytterkläderna, sjunk ner i en soffa eller fåtölj och njut av dryck och mat. Givetvis lämnar vi inte lokalen utan att ha handlat för att fylla på i hemmaförråden.

Extra service till dig som inte kan besöka bageri

Alla har inte möjlighet att besöka ett konditori av olika skäl, och speciellt inte i svårare tider som exempelvis under år 2020. Alla har inte heller förmåga eller vilja att baka själva. Betyder detta att du får nöja dig med att läsa medan snålvattnet rinner? Nej. Nu finns möjligheten att få hemkörning och ordna din egen bagerihörna hemma. Köket, sovrummet, vardagsrummet, balkongen? Det är ditt val. Utan stress och utan krav på avstånd eller tider att passa kan du få hemlevererat allt det goda som ett bageri kan erbjuda, innanför tullarna och i Solna. Passa på och gör din beställning och festa loss i soffan.