Bil & Motor

Bilskrot i Södertälje som skrotar miljövänligt

Bilskrot i Södertälje som skrotar miljövänligt

Har det blivit dags att säga adjö till bilen och att skrota den? Lämnar man bilen på en miljöcertifierad bilskrot i Södertälje får man betalt för skrotningen.

Vissa bilskrotar tar emot bilar kostnadsfritt när det är dags för skrotning. Men det finns också de som betalar för skrotbilar och som dessutom erbjuder kostnadsfri upphämtning. Oavsett vilket är det viktigt att man lämnar in bilen på en miljöcertifierad bilskrot när det är dags att säga adjö till den.

När man lämnar in bilen till en miljöcertifierad bilskrot plockas den isär och plast, plåt, metaller och andra material sorteras. Vissa bildelar tas också omhand för att säljas vidare som reservdelar till andra bilar. Några exempel på bildelar som ofta går att återanvända är katalysator, spegelglas, rutor, batteri och växellåda.

Det går att tjäna pengar på att lämna bilen till en bilskrot i Södertälje

Det är inte alls ovanligt att bilen är i så dåligt skick att den inte ens går att köra till bilskroten. Då kan det vara bra att känna till att man kan få den upphämtad. Vissa gör detta gratis medan andra hämtar mot en låg avgift. Att skrota bilen på en bilskrot i Södertälje kostar ingenting, i stället får man betalt för bilen när man lämnar in den.

Hur mycket man kan tjäna på sin skrotbil beror på hur gammal den är och om den är komplett. Äldre bilar har sällan delar som kan återanvändas och tjänas pengar på. Likaså krockade eller utbrända bilar. Därför måste man oftast betala när man vill skrota en sådan bil.