Bil & Motor

Bilverkstad i Sigtuna – inte ett dugg meckigt!

Bilverkstad i Sigtuna – inte ett dugg meckigt!

Tänker man på Sigtuna tänker nog de flesta på dess rika kulturarv och historia.
Men tänker man på bilverkstad? Jadå! Eller i alla fall borde man kanske det.

Sigtuna beskrivs som Sveriges första stad och lär ha grundats runt 970. Bilen å andra sidan såg dagens ljus först 1886. Sigtunas gamla vikingar tog sig förstås fram på annat sätt. Men händiga, det var de. Och laga grejer, det kunde de minsann! Ett arv som går igen än idag.

De böljande, skogiga kullarna runt Sigtuna har sett det moderna Sverige födas och utvecklas. Kommunen är idag dessutom värdkommun åt Arlanda, vår största flygplats. Så att det rullat många bilar här, det råder det inga tvivel om. Traktens moderna vikingar bygger kanske inte så många båtar, men skruva med bilar, det kan de.

Bilverkstad i Sigtuna – mer än ett stopp längs vägen

Bilen ska bara rulla, den ska liksom alltid fungera. Man vill inte behöva tänka på det. Få är de som njuter av att stå en gråkall morgon med motorhaveri och inte komma vidare till jobbet. Det är lätt att hålla sig för skratt när man blir stående längs E4:an. Få är även de som roas när bilbatteriet laddat ur och flyget till semesterorten lyfter om några timmar.

Då är det verkligen skönt att det finns bilverkstad i Sigtuna. En plats för våra mekande hjältar som snabbt och smidigt hjälper oss ur knipan. Bara ett stopp längs vägen, eller ett samtal bort. Inte ett dugg meckigt!