Allmänt

Hjälp och råd vid våldtäkt i Göteborg

Det viktigaste om man blir utsatt för en våldtäkt i Göteborg är 2 saker. Det ena är att man polisanmäler det, det andra är att man får hjälp som offer.

Många tänker att en våldtäkt är något man blir utsatt för i ett mörkt buskage. Det förekommer givetvis det också, men det förekommer på andra platser också. Det kan ske en våldtäkt på en krogtoalett såväl som hemma hos någon.

Finns det inget samtycke hos den andre så är det i lagens namn ett brott. En del tycker det är väldigt avtändande att man måste fråga om samtycke innan man har sex med exempelvis ett one night stand. De flesta tycker dock att det är bra ur vinkeln att det vid exempelvis våldtäkt stärker offrets roll. Det ger en större chans till fällande dom.

Våldtäkt i Göteborg ett brott utan samtycke

Tyvärr kan också samtycke vara svårbevisat åt båda håll. Det man har konstaterat är att många gånger när man utsätts för ett sådant brott drabbas offret av så kallat frozen fright. Det innebär att kroppen i ett chockartat tillstånd blir passiv och att man inte klarar av att göra motstånd.

Skulle man råka ut för en våldtäkt i Göteborg är det viktigt att anmäla det till Polisen så de förhoppningsvis kan ta gärningsmannen. Dessutom är det bra att hitta en advokat som hjälpa brottsoffret i våldtäkten. Ju fler som anmäler desto fler domar kommer det att bli i Sverige. Förhoppningsvis får man då även ner mörkertalet när det gäller våldtäkter.