Barnbloggen

Slipp flyttstädningen i Linköping

Slipp flyttstädningen i Linköping

Ska du flytta? Det är stor skillnad att flytta när man är singel, och fortfarande när man ännu bara är ett vuxet par. Att flytta som familj, med barn är genast en stor skillnad och det gör att man behöver tänka på hur man kan göra för att underlätta för barnen med själva flytten. Därför kommer vi här med några tips på hur du kan göra när du flyttar med en hel familj.

Viktigt barnen vet om flytten

Att involvera barnen i flytten är mycket viktigt. Om barnen är med på noterna är det så mycket enklare sedan när det blir en förändring. De kanske längtar tillbaka, då kan det vara bra att förbereda dem på flytten och bearbeta den redan innan flytten äger rum. Berätta om alla fördelar med det nya boendet. Snart nog vänjer de sig vid att bo på nytt ställe. Flyttar ni inom en och samma kommun, är det bra att kunna flytta så att de kan fortsätta gå i samma skola, eller dagis. Flyttar ni till en annan stad, är det desto viktigare att få med barnen på noterna genom att prata om flytten så mycket som möjligt. Sedan är det vissa saker som man inte kan förbereda dem på; som hur det är att vara ny i klassen, till exempel.

Anlita flytthjälp och flyttstädning

När det kommer till den praktiska flytten, är det bäst för er föräldrar om ni kan ta emot så mycket hjälp som ni bara kan få. Be till exempel om barnvakt medan ni pekar, flyttar och flyttstädar. Det kan vara nog så svårt att få saker och ting gjorda när barnen är med. Att då städa undan, och få saker gjorda vids en flytt är så mycket svårare. Dessutom kan barnen reagera på att allt som är bekant för dem, försvinner i packlådor. Då är det bättre att de inte behöver vara med, utan får vara någon annanstans, och sedan i stället får vara med om att öppna dörren till den nya bostaden och packa upp alla saker som är så bekanta för dem. Det är ett sätt för barnen att vänja sig vid den nya bostaden och göra den till sin.

Hitta flyttstädning i Linköping

Om ni bor i Linköping, finns det flera (ett 10-tal) städbolag att välja mellan som erbjuder flyttstädning. När du letar efter ett städbolag som erbjuder flyttstädning är det viktigt att anlita något företag som erbjuder nöjd-kund-garanti. Då vet du att du får en städning som godkänns av nästa boende, eller av hyresvärd eller liknande. Då slipper du oroa dig, och kan lugnt lämna över nyckel till det städföretaget. De städar tills nästa boende eller hyresvärd är nöjd med städningen. Läs mer här om hur du kan anlita ett sådant bolag för flyttstädning i Linköping: https://www.flyttstädninglinköping.biz.