Mäklare

Mäklare berättar om Umeå

Mäklare berättar om Umeå

Besök hos mäklare behöver inte bara innebära samtal om köp eller försäljning av bostad. Mäklare i Umeå har även stor kunskap om vad som händer i området.

Det var dags för Linn att börja universitetet i Umeå. Livet hade haft andra planer när hon slutat skolan så nu var det äntligen dags för henne att uppfylla sin dröm, nämligen att bli lärare. Utbildningen låg för långt från hemorten för att hon skulle orka pendla fram och tillbaka varje dag.

Det hon skulle titta på var två tvårumslägenheter varav den ena låg i ett mysigt område nära skolan och den andra lite i utkanten av stan. Hon skulle träffa mäklaren på dennes kontor några timmar efter ankomst och skulle använda tiden till att bekanta sig med stan genom att ta en promenad i centrum.

Mäklaren berättade om intressanta aktiviteter

Lägenheterna var båda väldigt fina. Som hon gissat var den i centrum betydligt mycket dyrare. Tankarna på att ta den andra växte då det skulle innebära pengar över. Mäklaren informerade om stadstrafiken i Umeå och visade busstoppet nära lägenheten. Men om hon ville cykla så fanns en cykelväg som cyklades på en halvtimme.

På väg från lägenheten berättade hon om Umeå. Att här fanns mycket vintersporter kom inte som någon överraskning. Däremot blev Linn glatt intresserad när mäklaren berättade om de olika möjligheterna att rida. En information hon delade då hon själv inte bara var mäklare utan även hästtjej. Linn kunde inte vänta tills hon fick börja sitt nya liv, ett liv hon väntat länge på.