Bostad

Mäklare på Östermalm känner sitt klientel

Mäklare på Östermalm känner sitt klientel

Mäklare på Östermalm kan sälja samma lägenhet till en tant med pudel och till en ung börshaj. Imponerande, minst sagt. Full koll på alla sociala koder.

Att en mäklare behöver vara en god människokännare är inget nytt. Det måste alla som jobbar med försäljning vara. Kanske är det dock lite extra viktigt för just en mäklare. De som säljer privata bostäder behöver ju tänka på att sätta kundens liv och livsstil i fullt fokus.

Hur vi vill ha det hemma är nämligen något av det mest personliga som finns. Och det är mycket individuellt. Ingen spekulant är den andra lik, och för en mäklare gäller det att anpassa sin säljstrategi efter varje specifik köpare. En tant med pudel och en ung börshaj vill ha ut kapitalt olika saker av sin lägenhet på Östermalm.

Mäklare på Östermalm kan de hemliga handslagen

De sociala koderna är något som en mäklare på Östermalm snabbt blir expert på. Det finns nämligen en hel del koder och oskrivna regler bland dem som bor i stadsdelen, och om mäklaren inte känner till dem kommer han eller hon inte kunna göra ett särskilt bra jobb. Du kan lita på att en mäklare som jobbat länge på Östermalm har full koll.

Annars hade vederbörande nämligen inte lyckats hålla sig kvar på marknaden. Konkurrensen bland mäklare på Östermalm är stor, inte minst för att de höga bostadspriserna genererar lockande höga provisioner. Vilket inte är något negativt. Det är rätt hårt jobb, att hålla koll på alla hemliga handslag och signaler på Östermalm.