Barnbloggen

Mat som alla kan ta del av på festen

Mat som alla kan ta del av på festen

Vill du beställa catering för alla smaker och inriktningar? Vill du slippa uppdelningar mellan kötträtter och vegetariska rätter? Vill du ha god och fräsch mat som alla inbjudna kan äta?

Visst är det lockande att bjuda sina vänner på en härlig buffé där alla kan äta allt, och där du slipper säga åt en del att vissa rätter innehåller kött?
Allt fler människor väljer idag bort kött och äter bara vegetariskt. Det finns för all del fortfarande många som är köttätare, åtminstone emellanåt, men de kommer inte sakna kötträtter. En vegetarisk catering innehåller en mängd variationsrika alternativ.

Ibland känner man att man vill man ha fest oftare, men det blir inte av eftersom man inte orkar förbereda allt. Det är därför catering finns; för att du ska kunna ha fest ofta, i olika sammanhang, utan att arbeta ihjäl dig. Du ska också kunna njuta av festen och inte sitta utmattad i köket.

Någon fyller jämnt, någon tar studenten, stort släktkalas eller en vernissage

Dessa är bara några exempel på tillfällen som man ofta vill fira, och som kan blir fantastiska fester. Men någon måste också laga maten och göra alla förberedelser. Den personen är kanske födelsedagsbarnet eller föräldrar till den nybakade studenten.
Dessa personer vill ju egentligen också delta på den stora dagen, kunna njuta av festligheterna och slappna av. Då är det smart att hyra in catering – en utmärkt lösning i dessa situationer. Det blir festligt, gott och räcker lagom till alla inbjudna. För det är ju också knepigt att beräkna hur mycket det ska vara av allt, om man inte har så stor erfarenhet. En erfaren cateringfirma räknar antalet gäster och beräknar portioner så det brukar bli precis lagom mycket.

Bufféer, plockmat, portionstallrikar eller snittar

Till olika tillfällen passar olika typer av mat. Buffér är populära när folk minglar runt, kanske utomhus och plockar lite här och där. Buffér finns i med många olika teman: asiatisk, nord- och sydamerikansk eller medelhavsbuffé. Det är bara att välja favoriten.
I andra sammanhang kan canapéer eller snittar vara mer passande. Kanske till en vernissage? Även där finns det många varianter att välja på. Vad sägs om crostini med chèvre, fikonmarmelad och rostade pumpafrön?
Är ni ett stort sällskap som vill ha sittande bord, kanske i trädgården, kan portionstallrikar vara ett bra alternativ. Kanske en caesarsallad, eller veganska sallader. Det finns passande mat för de flesta tillfällen. Börja planera nu!