Barnbloggen

Olika typer av städtjänster i Sollentuna

Olika typer av städtjänster i Sollentuna

Att anlita ett städföretag för att få hjälp med städningen är något som blir allt mer populärt. I Sollentuna bor man ett stenkast från storstaden med allt som lockar och många här pendlar till och från jobbet, något som tar tid från hushållssysslorna.

Förutom det alltmer hektiska livet spelar även priset en stor roll; sedan RUT-avdraget infördes har det helt enkelt blivit mycket billigare att anlita städhjälp. Numera är det inte bara flyttstädning man unnar sig, att anlita hemstädning har blivit alltmer populärt, inte minst i Sollentuna.

Många fördelar

Det finns mycket att vinna på att anlita städhjälp. Man vårdar och minskar slitaget på sin bostad genom regelbunden städning. Har man någon som hjälper en får man tid över till annat, till exempel att koppla av i vardagsstressen, något som har stor betydelse för hälsan. En annan detalj som många kanske inte tänker på är att man faktiskt slipper kostnaderna för städprodukter, något som ofta kan bli ganska mycket pengar på ett år om man ska köpa in själv. Anlitar man ett städföretag ingår så klart allt städmaterial och tas med av städarna när de kommer och går.

Det finns lite olika typer av städhjälp, de flesta städfirmor brukar erbjuda alla tänkbara former av städning, inklusive kontorsstädning, vissa specialiserar sig på exempelvis hemstädning eller flyttstädning. Här i Sollentuna finns många mindre och mellanstora städfirmor som åtar sig regelbunden hemstädning eller andra typer av städinsatser. Normalpriset för en hemstädning i Sollentuna efter RUT-avdrag brukar ligga på mindre än 500 kronor, så det är definitivt värt att prova på.

Hemstädning

I en hemstädning ingår de städuppgifter man brukar sköta själv vid en veckostädning, till exempel dammsugning, moppning och normal rengöring av kök och badrum. Många städfirmor erbjuder abonnemang på hemstädning och som kund väljer man då hur ofta man vill ha hjälp med städningen. Det vanligaste är att man tar hjälp ungefär varannan vecka eller någon gång i månaden, men man kan så klart även få hjälp med städningen oftare än så. En hemstädning varannan vecka brukar dock räcka för att hålla ordning på torpet, om man är någorlunda noga med att plocka undan efter sig.

Storstädning

Någon gång då och då kan det vara bra att beställa en storstädning. Då görs en grundligare rengöring av hemmet och även dolda ytor städas, som till exempel ovanpå bokhyllor och inuti skåp och vitvaror. Har man en regelbunden hemstädning brukar det räcka med en storstädning ett par gånger om året för att hålla bostaden i gott skick.

Det är en skön känsla att komma hem till ett riktigt städat hem, och en storstädning är definitivt något man ska unna sig då och då.

Fönsterputsning

Fönsterputsning är ganska tidskrävande och ingår normalt inte i en hemstädning eller storstädning. Dock bör man låta putsa sina fönster en eller ett par gånger varje år, inte minst för den fräscha känslan som rena fönster ger. Att titta ut genom nyputsade fönster ger dig garanterat ett nytt perspektiv på tillvaron.

Flyttstädning

Flyttstädningen är den mest grundliga städningen av alla, och förutsätter att bostaden är helt tom. De flesta som flyttar väljer numera att anlita en städfirma för flyttstädningen. Man slipper då ett tungt och arbetskrävande arbetsmoment mitt i den värsta flyttstressen och undviker dessutom risken att städningen underkänns av den som flyttar in, något som kan leda till att du blir tvungen att göra om städningen.

Kontakta en städfirma i Sollentuna idag för att få hjälp med hemstädning eller andra typer av städtjänster, du kommer inte att ångra dig, här kan du kontakta en som är bra: hemstädningsollentuna.com