Barnbloggen

Problem med sjukdomar i familjen?

Problem med sjukdomar i familjen?

För många barnfamiljer så blir sjukdomar en del av vardagen. Något som – utöver besvären som varje sjukdom för med sig – också påverkar ekonomin. Blir ett barn sjukt så stannar en förälder hemma och tappar därmed 20% av den normala inkomst den dagen skulle genererat. I vissa familjer så kan det vara så att barnet blir sjukt den ena dagen, går till förskolan nästa dag, bara för att återkomma med en ny sjukdom under kvällen. Förskolor kan vara rena smitthärden och vissa barn är betydligt mer mottagliga för bakterier och baciller än andra.

I vissa fall dock så kan man inte enbart peka finger och svära åt förskolan i fråga; det kan även finnas saker i det egna hemmet som påverkar barnens hälsa negativt och som gör att de dels blir sjuka och dels också försvagar deras immunförsvar.

Hur ser det ut i ert hem egentligen? I många fall så finns det saker att förbättra och ett av de områden som man som förälder kan rikta sina ögon mot gäller taket. Eller rättare sagt: anlita en takläggare och låt denne inspektera vilken status taket egentligen håller. Ett otätt tak skapar nämligen drag och det är något som i sin tur kan leda till återkommande förkylningar hos barnen. Ett dragit klimat är allt annat än hälsosamt och här kan den takläggare du anlitar göra en stor skillnad – antingen genom att reparera eller helt byta ut taket i fråga.

Anlita en takläggare i Stockholm

Två områden kan primärt skapa drag i ett boende: fönster och taket, Båda har gemensamma nämnare i att sjukdomar lätt kan uppstå och att det dessutom kan påverka kostnaden sett till uppvärmning. Som förälder så finns det alltså även ekonomisk incitament till varför man ska anlita en takläggare och byta – eller reparera – sitt tak i Stockholm.

Korrigerar en takläggare läckaget så stannar den varma luften inomhus, den kalla stängs ute och därmed så minskar kostnaden för uppvärmning och detta samtidigt som barnen blir mindre benägna att bli förkylda.

Astma och olika allergier kan också spåras till läckande tak. Kommer det in fukt så kan detta leda till både vatten och mögelskador; det senare kan definitivt skapa problem för barn och deras luftvägar. Vi skulle således säga att en takläggare kan vara värd att ringa om du upplever att barnen är sjuka utan anledning, att uppvärmningskostnaden plötsligt stiger eller att du upplever att klimatet i huset i Stockholm försämras.

Här kan du läsa mer om tak och takläggning.