Bygg

Så kan du skydda din pool

Har du funderat på att skaffa en pool hem? Det är väldigt praktiskt att ha en pool hemma, förutom att det är lyxigt värre och en riktig partybreaker. Har man barn är det bekvämt att ha badet hemma till barnen och slippa åka iväg släpandes på badkläder, handdukar, sittstolar, parasoll och halva kylskåpet för fika. Har du poolen hemma kan ni bada när som helst. Du kan få den motion du behöver innan jobbet varje dag. Barnen kan bada och lära sig simma när som helst.

Skyddsräcke runt poolen ett måste

Har du en pool bör du byga ett skyddande räcke kring poolen det måste tydligt framgå var poolen befinner sig. Det är för att skydda dina medmänniskor och djur från att trilla dit. Dessutom bör du skaffa ett bra och praktiskt pooltak. Det kommer du att behöva. Det är inte klokt hur snabbt den fylls med allehanda smuts, gräs, pollen, kottar och barr, bara på några timmar om det blåser lite grann och det gör det ofta på somrarna.

Ett skyddande tak över poolen viktigt

Därför bör du ha ett pooltak som skyddar djur och människor och samtidigt din egen pool. För flera år sedan fanns det inga riktig snygga pooltak. Numera finns det pooltak som är riktigt snygga pooltak som är lätta att skjuta fram och tillbaka och som går på skenor längs hela poolen. När taket är skjutet åt sidan tar det inte stor plats utan vecklar in sig för att endast ta liten plats.

Välj poolmaterial med värme eller utan

Är man en riktig badkruka och tycker även att ett poolvatten är kallt kan man alltid välja pool med isolering som behåller värmen i vattnet bättre. Det handlar om thermopooler, som har en skyddande poolvägg som är extra välisolerad för att behålla temperaturen på vattnet. När solen går upp, värmer den vattnet och bevarar värmen under natten och kvällar när det blir svalare då.

Går på avbetalning – om du vill

Inte dyrt med pool. Det är inte dyrt att skaffa sig en riktigt fin pool. Man kan dessutom göra det på avbetalning på så sätt behöver man inte bekymra sig för priset. Kommer leverantören ut till dig och bygger poolen åt dig kan du alltid dra av arbetskostnaden i ROT-avdraget, då kan du dra av en tredjedel av arbetskostnaden, och upp till 50.000 kronor per år och per person. Vill du läsa mer om olika pooler, konstruktioner, skydd över poolerna och få en extra inspiration till hur du kan göra?