Allmänt

Skaffa MC-kort i Stockholm

Skaffa MC-kort i Stockholm

Det är något speciellt med att susa fram på vägarna och känna doften av nyslaget gräs och blommande ängar. Numera är det enkelt att skaffa MC-kort i Stockholm.

Krister hade så länge han kunde minnas haft en dröm om att skaffa MC-kort i Stockholm. Nu hade han bestämt sig för att göra slag i saken. Vissa tyckte att han borde låta bli. Han hade ju gått och blivit gubbe då han fyllde 50 samma år. Men det brydde han sig inte om. Han hade sparat ihop till både kurs och båge så det var inget hinder.

Till att börja med bokade han in sig på en kurs som kallades riskettan, samtidigt som han väntade på körkortstillstånd för att övningsköra. Kursen handlade om hur man skulle bete sig ute i trafiken.

MC-kort togs snabbt

Direkt efter riskettan gick han på risktvåan samtidigt som han pluggade för teoriprov. Det var bråda dagar och mycket att hålla i huvudet. Inför teoriprovet behövde han kunna trafikregler, fordonskännedom och lite annat smått och gott. Lite koll hade han då han tagit körkort för bil, men han insåg samtidigt att en hel del hade förändrats.

Krister hade som tur var en kompis han kunde övningsköra med, vilket gjorde en hel del för självkänslan. Något han behövde för halkbanan som han fasade för. Teorin och körprovet kom tätt inpå varandra och han hann inte oroa sig. Så plötsligt en dag satt han på sin egen hoj med körkortet i fickan. Aldrig hade han känt sig så nöjd.