Allmänt

Skrota din bil miljövänligt!

Skrota din bil miljövänligt!

Har du åkt förbi en stor och väl synlig bilskrot någon gång? Kanske tycker du att det ser sorgligt och skräpigt ut? Eller ser du det som en stor åtgärd för miljön och för alla dina medmänniskor?

Bilen är inte det bästa fortskaffningsmedlet som finns om du värnar om miljön. Men när det gäller en bilskrot så är det något som gjort underverk för miljön. Innan det fanns en bilskrot så ställde folk bara bilen att rosta igen på sin uppfart eller bakom en lada. Det fanns även de som helt sonika körde ut i skogen och bara ställde bilen bakom ett träd eller i en glänta. Allt detta är något som staten har bestämt sig för att få slut på. Därför har det även hänt att det har utgått en ersättning till den som lämnar in sin gamla bil när den inte ska användas mer.

Gör på rätt sätt

Om du vill skrota din bil på ett rätt och miljövänligt sätt så finns det bildemonteringar eller bilskrotar som du lätt kan ta tag i. Då kan du få veta hur du ska tänka när du lämnar in bilen till skroten. Och vad som händer efter att du har skrivit över bilen på bilskroten. För det är då som arbetet börjar. Ett arbete som handlar om att ta hand om alla vätskor och allt annat som är miljöfarligt. Det som blir kvar går att plocka ur och sälja som reservdelar, eller smälta för att göra nya bilar. Läs mer om bilskrotar på denna sida: bilskrotuddevalla.se