Barnbloggen

Slipp stressen och skaffa en barnvakt

Slipp stressen och skaffa en barnvakt

När man har ett kvällsjobb, eller måste vara på jobbet extra tidigt någon dag i veckan, är det guld värt att få hjälp med barnpassning. Och mamma och pappa kan även vara lediga tillsammans.

En barnvakt i Stockholm är lätt att hitta. Välj en person som du får bra kontakt med, så att personkemin stämmer. Beroende på barnvaktens intressen kan det bli spännande för ungarna att träffa en ny vuxen som vill leka med dem. Då får dina barn en bra extra resurs, som kan hjälpa till med olika aktiviteter och sysslor, som tandborstning, flätning av hår, teckning, målning, sagoläsning eller legobyggande.

Läs mer om barnpassning.

Jobb på udda tider

Man kanske har ett arbete där det förekommer tidiga morgnar eller sena kvällar, och det behövs någon som täcker upp när förskolan inte har öppet. För den som har något extrajobb en viss dag, kan det också vara bra att barnen har tillsyn hela tiden. Mamma och pappa behöver inte hämta eller lämna barnet, utan kan bara fokusera på jobbet.

Om man älskar sitt arbete, kan man också vara där med gott samvete och veta att barnen har det bra därhemma. Dessutom blir de aktiverade av ett verkligt proffs, och de får nya intryck och lite omväxling i tillvaron. Det finns en trygghet i att barnen kan ha sina egna leksaker, gå till sin egen lekplats och vara i hemmiljö i Stockholm om de passas av en barnvakt.

Ett välbehövligt avbrott

Är man nyinflyttad eller saknar kontaktnät och släktingar, kanske man alltid har barnen runt sig. Oavsett om man jobbar mycket eller litet, är det alltid bra att ha tillgång till en pålitlig barnvakt. Många småbarnsföräldrar längtar efter ett välbehövligt avbrott från barnskrik och trotsålder, syskonbråk och tjat efter mobiler eller glass. Även fast vi älskar våra barn aldrig så mycket, är det ibland skönt att få en paus och kunna komma hemifrån ett tag.

Att unna sig att gå på en kurs eller odla ett eget fritidsintresse utanför hemmet är nästan omöjligt för många i Stockholm om de saknar barnpassning. Det är lätt att man känner sig fast i ett ekorrhjul av plikter och tider som ska passas. Där kan en barnvakt komma till undsättning och på ett trevligt sätt berika familjens tillvaro. Kanske mamma och pappa till och med äta middag på en mysig restaurang i lugn och ro någon gång. Det stärker relationen, och glada föräldrar är bra föräldrar.