Barnbloggen

Svårt att flytta med barn inblandade

Svårt att flytta med barn inblandade

En flytt tar väldigt lång tid att genomföra. Här talar vi inte enbart om den helg då den mer fysiska biten sätts på sin spets – nej, vi menar att hela veckan innan också är väldigt ansträngande. Du måste packa, du måste planera allt – hyra bil, adressändra, kontakta kompisar för hjälp och så vidare – och du måste, helt enkelt, förbereda allting så att du verkligen ger dig själv chansen att hinna under den helg du har till ditt förfogande.

Det må vara svårt att klara detta på egen hand eller i ett förhållande – men adderar man barn i ekvationen så blir det hela i stort sett omöjligt. Barn är underbara – men de kräver ständig omsorg och viss övervakning. Att ha barn och samtidigt flytta gör att två händer försvinner och där den ene föräldern får dra det tyngsta lasset. Som en flytt i exempelvis Stockholm ser ut idag så handlar en sådan om en extrem press och stress; inte minst då trafiken kan ställa till en hel del besvär. Att då – i flyttbilen – ha ett- eller flera barn som skriker och busar kan förvandla även den person med ett stoisk lugn till en tickande bomb.

Ingen barnvakt? Ta professionell hjälp med flyttstädning

Rekommendationen är alltså primärt att man har en barnvakt under tiden då flytten ska ske. i och med att många som bor i Stockholm är inflyttade så kanske den möjligheten inte finns – man kanske inte kan ringa mormor/farmor – och då kommer ett annat alternativ: nämligen att ta professionell hjälp. Åtminstone med ett av de alla moment som följer med en flytt. Antingen så tar man hjälp med flyttdelen – packning, bärande, inflyttning och transport – eller också med sin flyttstädning.

Just det senare – en flyttstädning – är egentligen det jobbigaste. Du har packat, du har burit, du har transporterat och du har börjat inflyttningen; att då tvingas tillbaka för en jobbig flyttstädning – då du redan är fysiskt utpumpad – blir för många övermäktigt.

Fördelar med en professionell flyttstädning

Vi skulle säga att det finns väldigt många fördelar med att ta hjälp just med sin flyttstädning och några av de mest solklara ser ut som följer:

  • Dina barn kan acklimatiseras till den nya bostaden. En flytt kan vara traumatisk för ett barn – men den är också väldigt spännande. Genom att ta hjälp med flyttstädning så kan barnen bekanta sig med den nya bostaden och området lite snabbare.
  • Det är inte så dyrt. Dels så kan du kontakta flera städföretag i Stockholm och därigenom få fram ett bättre pris. Dels så inkluderas en flyttstädning i Rut-avdraget – är du berättigad till detta så kan du dra av 30% av den totala arbetskostnaden med ett tak om 25.000 kronor per person. Är ni två föräldrar så har ni alltså 50.000 kronor att röra er under.
  • Du slipper. Den stora fördelen är att du slipper städa själv. en flyttstädning är en städning av de luxe-modell där precis allt ska städas och rengöras. Man får räkna med en dags jobb. Genom professionell städhjälp kan fokus istället läggas där det hör hemma: på att komma på plats i den nya bostaden.