Tandvård

Tandläkare i Solna – vad gör en tandläkare?

Tandläkare i Solna – vad gör en tandläkare?

Att vara tandläkare är ett viktigt jobb, och ett yrke som samhället alltid kommer att behöva. Om du drömmer om att vara en av tandläkarna i Solna måste du först gå en utbildning för detta.

En tandläkare arbetar med att behandla, utreda och förebygga sjukdomar i munnen och även i det övriga käksystemet. En tandläkare arbetar också för att behandla skador som kan uppkomma på grund av olika olyckor som man råkat ut för. Jobbet som tandläkare innebär att du dagligen träffar patienter för att göra undersökningar och ställa diagnoser. Ingen dag är den andra lik för en tandläkare. En tandläkare jobbar tillsammans med ett tandvårdsteam, och det är viktigt att den som vill plugga till tandläkare är bra på att samarbeta. Som tandläkare finns det många ställen du kan jobba på, allt från att öppna eget eller jobba på Folktandvården till att jobba som tandläkare i Solna på en privat klinik.

Plugga till tandläkare

För att du ska kunna plugga till tandläkare är det naturligtvis viktigt att du först har den rätta grundutbildningen. Först och främst måste du läsa de rätta ämnena under gymnasiet för att du ska få den grundläggande behörigheten. För att plugga till tandläkare behöver du: biologi 2, fysik 2, kemi 2 och matematik 4. Efter avslutad gymnasietid ska du söka dig vidare till universitetet där tandläkarutbildningen är på fem år. När utbildningen är avklarad måste du få en legitimation av Socialstyrelsen för att du ska kunna bli färdig tandläkare