Bil & Motor

Var gör jag däckbyte i Göteborg?

Var gör jag däckbyte i Göteborg?

När du ska byta däck i Göteborg behöver du en bra däckverkstad där det är lätt att beställa tid, där du kan köpa nya däck och där du kan lämna på däckhotell.

Alla som inte har allrounddäck måste skifta däck två gånger om året när det blir ny säsong. Har däcken, utan att man märkt det, blivit slitna eller skadade är det lätt att upptäcka när man gör däckbyte. Lämnar du in bilen på en välutrustad verkstad inspekterar de däcken och säger till om det är dags att byta till nya.

En bra däckverkstad har också möjlighet att förvara dina däck. Du slipper köra runt med dem i bagaget och du slipper rengöra dem och bära in dem till förvaring. Anlitar du verkstadens däckhotell när du gör ditt däckbyte i Göteborg blir de tvättade och de förvaras i en lämplig miljö.

Du kan dricka kaffe medan de gör däckbytet

Däck som blir liggande i varm och torr luft kan ta skada, så det är viktigt att du tar hand om dina däck. Har du allrounddäck måste du se till att kontrollera mönsterdjup själv för att se när det är dags att köpa nya. Kontaktar du en välutrustad verkstad när du ska köpa nya däck beställer de hem däcken, monterar och balanserar dem åt dig.

Det är enkelt att beställa tid för däckbyte i Göteborg. På verkstadens hemsida hittar du lediga tider men du kan också utnyttja att de har drop-in. Medan de gör ditt däckbyte bjuder de på en kopp kaffe.