Allmänt

Juristen hjälper dig med arbetstillstånd

Det är inte helt självklart hur det funkar när du ska ansöka om ett arbetstillstånd. Inte blir det enklare när reglerna ändras. Ta hjälp av en duktig jurist.

Ska du eller någon du känner försöka börja arbeta i Sverige? Det är inte så enkelt som att bara flytta hit och börja arbeta, beroende på varifrån du kommer. Bor du utanför ett EU-land, så behövs det lite mer. Det första du behöver göra är att få ett jobberbjudande. Detta jobbet måste först ha legat ute på svensk marknad i minst tio dagar.

De måste kunna erbjuda dig en lön enligt svensk minimum. Om du skulle börja en anställning utan att ha ett arbetstillstånd, så kan arbetsgivaren riskera att få böter och även fängelse. Det är ett brott att göra och något du inte bör testa på. Det bästa är att ta hjälp av en jurist som hjälper dig med ditt ärende.

Fixar en jurist arbetstillståndet?

Det är inte helt självklart att arbetstillståndet blir godkänt bara för att du tar hjälp av en jurist. Men chanserna ökar radikalt. Du kan börja med att berätta om ditt ärende, därefter ger de en kostnadsfri undersökning om ditt arbetstillstånd kan bli godkänt.

Tror de att det kan bli godkänt, då skickar de med en offert på arbetet. Tänk på att med en jurists hjälp, så går arbetstillståndet betydligt snabbare än vad det annars hade gjort. Den långa väntetiden som annars kan vara uppemot ett år, kan ta några veckor istället.

Läs mer kring arbetstillstånd på denna sida: arbetstillstånd.net