Bil & Motor

Konsten att sälja en defekt bil

Att sälja en defekt bil är något som många tror är omöjligt. Det är inte omöjligt, tvärtom, det finns företag som gärna köper defekta bilar till bra pris.

Sverker svor högt. Han hade klarat sig skinande hel ur krocken med trädet, så visst hade han haft tur – men det hade inte bilen haft. Det var nog bara skrotvärde kvar på den. Till på köpet så skulle han knappt kunna komma någonstans nu när han inte hade någon bil. Skrotvärdet skulle inte ge mycket som insats när det gällde ett nytt bilköp.

Sverker surfade runt på nätet för att se om det var olika skrotvärden på olika platser men fann att det var ganska lika. Plötsligt dök det upp en liten annons på skärmen som sa att defekta bilar köpes. Det hade han inte reflekterat över. Även om bilen praktiskt taget var skrot kunde det ju finnas många delar som någon skulle kunna sälja vidare.

Ekonomiskt att sälja en defekt bil

Att sälja en defekt bil skulle kunna vara ett alternativ för att få in lite mer till den nya bilen. Sverker bestämde sig för att kontakta dem direkt. Han var inte precis en man som hade rykte om sig att fundera länge över beslut. Hade Sverker bestämt sig så var det klart.

En trevlig person svarade i andra ändan och samtalet blev bättre än Sverker hade kunnat ana. De skulle både köpa bilen och hämta den hemma hos honom. Det kunde inte blivit en bättre affär. Nu kunde Sverker börja titta på en ny bil igen.