Moped

Mopedkurs krävs för att få köra moped i Stockholm

Mopedkurs krävs för att få köra moped i Stockholm

En mopedkurs är enda sättet att ta körkort för moped i Stockholm. Du får nämligen inte övningsköra privat, och måste alltså skriva in dig på körskolan.

En gång i tiden behövdes inget körkort för att köra moped. Det var bara att dra på sig störtkrukan och brumma ut på vägarna. I dag måste du dock genomgå en körkortsutbildning för moped på en legitimerad körskola. Det är precis lika viktigt som att du behöver körkort för att köra bil. Annars får du helt enkelt inte.

Därtill finns det också en del krav för att du ens ska få påbörja utbildningen för mopedkörkort. Du måste minst vara 14 år och 9 månader gammal. Du måste också ha ett giltigt körkortstillstånd. Och, mycket viktigt: du får inte övningsköra privat.

Mopedkurs hålls på riktig körskola

På så sätt skiljer sig alltså mopedutbildningen från den vanliga körkortsutbildningen. När du övningskör för att ta B-körkort får du, efter att både du och den du övningskör med gått handledarkursen, övningsköra med vem du vill. Din mamma eller din pappa, kanske, eller din snälla farbror Sven.

Men när det kommer till moped duger inte ens farbror Sven. Då är det bara en riktig körlärare på körskolan som gäller. Du kan alltså inte ta mopedkörkort utan att vara inskriven på en godkänd körskola. Däremot kommer du inte behöva göra någon uppkörning för att få ditt mopedkort. Det räcker med att ha gått en mopedkurs, och blivit godkänd på det teoretiska kunskapsprovet. Boka in sådana här: www.mopedkursstockholm.se