Bostad

Välj en lokal mäklare för försäljning på Hisingen

Om man köpt ny bostad kan det vara lockande att låta samma mäklare sälja den gamla bostaden på Hisingen. Det är dock oftast smartare att välja en lokal mäklare.

Det var dags att kontakta en mäklare på Hisingen. Leif hade redan skrivit kontrakt på en ny lägenhet. Han hade inte vågat riskera att stå utan bostad så han hade avvaktat med att lägga ut sin nuvarande lägenhet till försäljning. Men nu var det alltså hög tid, för att han inte skulle behöva stå med dubbla hyror onödigt länge.

Han hoppades alltså på en snabb försäljning, utan att för den skull behöva acceptera ett underpris. Läget han hade var eftertraktat så det skulle säkert inte bli några problem. Men det var viktigt att välja rätt mäklare, så mycket hade han förstått.

Låt flera mäklare värdera

Först hade han tänkt använda mäklaren som sålt lägenheten i Krokslätt till honom, men sen hade han tänkt om. En mäklare som verkade lokalt på Hisingen skulle säkerligen ge de bästa förutsättningarna för en snabb och ekonomiskt fördelaktig affär.

Nu letade han därför runt bland de mäklare som fanns i området. Det var några stycken. Förmodligen skulle det vara en bra idé att kontakta mer än en för att få såväl referenser som en kostnadsfri värdering av lägenheten. Utifrån det skulle det sen bli lättare att välja vem som skulle få uppdraget. Han plockade upp telefonen och började slå in numret till den första som skulle få chansen.