Barnbloggen

Är trafikskola eller privat övningskörning bäst?

Är trafikskola eller privat övningskörning bäst?

Är trafikskola eller privat övningskörning bäst? Står man inför att ta körkort så har man två stycken alternativ då det kommer till förberedelse rent praktiskt i att lära sig att köra bil. Det ena är att anmäla sig till en trafikskola och det andra är att övningsköra privat – men en godkänd handläggare. Vilket alternativ som är bäst är en fråga för vilken typ av person man är – men för de allra flesta så är en trafikskola den bästa lösningen.

Förklaringen till varför en trafikskola är bäst är logiskt. Genom att lära dig att köra bil vid en sådan så får du också hjälp av experter; en professionell handledare kommer att guida dig till att bli en bättre bilförare. För varje lektion du tar så kommer du dels att få lära dig någonting nytt och dels också repetera det du gjorde förra gången. Det skapar en situation där kunskaperna sätter sig på djupet.

Kör man enbart privat och med exempelvis mamma och pappa så kan man för all del bli en duglig bilist, men man anammar samtidigt också en hel del dåliga vanor. Din mamma och pappa kan köra bil, men de har definitivt – i takt med åren – en avvikande kunskap och detta i kombination med en del olater kommer att leda till vissa framtida problem.

Även om man kör mycket privat så bör man definitivt anmäla sig till en trafikskola för några enstaka lektioner. Det gör dig säkrare bakom ratten och det lär dig att hantera instinktivt och korrekt vid farliga situationer. /p>

En intensivkurs hos en trafikskola ger dig körkort snabbt

Många ger upp tanken på ett eget körkort. Tänker man efter så finns det inte så många lägen, rent tidsmässigt, att ta det. Efter att man fyllt 18 år så börjar man arbeta, man har ett schema att följa, man kanske skaffar barn – åren går – och körkortet prioriteras bort. ‘

I många fall så klarar man sig också bra utan körkort, men det kommer alltid lägen då man önskar att man haft ett sådant. Vid storhandling, vid längre resor, i samband med semestern och då barnen ska åka iväg på någon aktivitet så är det nästan alltid en fördel att ha ett körkort.

Däremot så behöver detta inte innebära att man har en egen bil. I större städer som Stockholm så finns det idag väl utvecklade bilpooler som gör att man kan hyra bil – mot en månatlig avgift – och ha denna tillhands då man verkligen behöver den.

Kan man då ta körkort även om klockan tickat på och man är äldre? Självklart – och det kan dessutom gå ganska fort. En intensivkurs hos en trafikskola är en perfekt lösning för äldre som har ett tightare schema att förhålla sig till.

Din trafikskola skräddarsyr din utbildning

Vi kan säga att du har möjlighet att ta ut två veckors semester som du tänkt viga åt att ta ett körkort. Detta är fullt möjligt att klara det på. Antalet lektioner kommer nämligen att anpassas efter din körförmåga och din utveckling bakom ratten. De flesta trafikskolor har möjlighet att pressa in många lektioner under en begränsad tid och komprimera utbildningen. Detta ger dig en möjlighet att snabbt ta körkort – utan att du behöver bli en sämre bilförare.

En intensivkurs – gärna i en mindre stad där trafiken är lugnare – är en väldigt bra lösning om du vill lära dig att köra bil, klara av teorin och slutligen få den rosa lappen i din hand. Det handlar om mellan 10-15 arbetsdagar för de flesta. Har du den tiden så har du också goda möjligheter att sätta dig ensam bakom ratten och köra bil ensam för första gången i ditt liv. En känsla som går utanpå det mesta. Vi tipsar att läsa mer på denna sajt: https://globenstrafikskola.se/