Resa

Att hyra buss öppnar upp för spännande äventyr

The Beatles sjöng om The Magical Mystery Tour och under sextiotalet var det en idé som många ville prova. Att hyra buss med förare var spännande och är så ännu.

Att boka en resa utan att veta vart den gick var en ny affärsidé som en del djärva ungdomar gärna hoppade på. Man betalade för en veckas bussresa men visste inte mer än så. De flesta resor gick till Danmark eller Tyskland och övernattningen skedde på hotell.

Det mest fantastiska var att alla var nöjda med sin äventyrsresa, men förväntningarna var kanske inte så höga. Det roliga var att träffa helt okända människor och resa till ett ställe man inte hade tänkt ut själv. Det är ju inte alltid målet utan resan i sig som är det viktiga.

Du kan hyra buss och förverkliga drömmar

Du behöver inte vara lika djärv som ungdomarna som åkte på en magisk resa med hemligt mål. Att hyra en buss i Uppsala med din bostadsrättsförening, föräldraförening eller seniorklubb gör att ni lär känna nya sidor hos varandra. Det går att fira femtioårsdag med släkt och vänner på resande fot med restaurangbesök som slutmål.

Det fina med att hyra en buss är att du slipper allt ansvar. När bokningen är klar återstår det bara att passa tiden för avgång. Skickliga förare sitter vid ratten och håller ordning på kartan. Ni stannar på trivsamma platser för fika och fortsätter sedan till ert mål. Kanske blir det en shoppingtur i utlandet eller en kulturresa i Sverige. Det är det oväntade man minns.