Okategoriserade

Bäst ta körkort i Stockholm

Bäst ta körkort i Stockholm

Varför är det bäst att ta körkort i Stockholm? Stockholmsungdomarna som vill vara säkra på att ta sitt körkort åker miltals ut på landet för att ta det där. Där finns det bara en rondell, en S-sväng och sedan är det bara landsvägar så långt ögat når och det är bara att gasa på och köra långa raksträckor.

De som väljer att ta sitt körkort i Stockholm, däremot lär sig dra sin bil, i trafikstockningar, i hundratals rondeller, flerfiliga motorled – om om man väljer fel fil hamnar på andra sidan stan och i övrigt en svårnavigerad trafik som dessutom är mycket snabb, stressig och svår att hitta i. Har man klarat av att ta i sitt körkort i Stockholm, klarar man sedan av att köra bil var som helst i världen. Svårare är det för den stackare som har tagit sitt körkort i Flen, Trosa eller Strängnäs.

Säkrare körkort numera med halkbana

Det är säkrare körkort som man tar numera när man kör på halkbana innan man får sitt körkort. På så sätt ser man till så att man är förberedd för att köra på hala vägar och blir inte lika paralyserad av den hala vägen när bilen inte beter sig som man tänker sig. Har man då kört på ett halt underlag vet man mer om hur en bil kan bete sig och är mer och bättre förberedd över hur bilen kör när den befinner sig på halt underlag igen, men då på en riktig väg.

Riskettan och Risktvåan

När man tar körkort så är man tvungen att gå både Riskettan och Risktvåan som innebär att man går en utbildning som handlar om vilka risker som man kan råka ut för när man kör bil, och en förberedd bilist är en säkrare bilist än en som inte är det. Man är med och bättre förberedd som bilist.