Tandvård

Man kan vinna mycket på att besöka en tandhygienist

Man kan vinna mycket på att besöka en tandhygienist

Den viktigaste tandvården gör man själv genom den dagliga rengöringen av tänderna. Men för att säkerställa att tänderna mår bra och att man borstar rätt kan man besöka en tandhygienist.

Vi vet alla att regelbundna tandläkarbesök är viktigt för att säkerställa en god tandhälsa. Men genom att även besöka en tandhygienist får man hjälp med att kontrollera munhygienen och att man borstar och rengör tänderna rätt. Korrekt rengöring av tänderna är nämligen bästa sättet att undvika karies, tandsten, missfärgningar och tandlossning. Dessutom är det ofta billigare att gå till en tandhygienist än en tandläkare.

Tandhygienisten gör noggrann kontroll

Som äldre kan det vara extra viktigt att gå till en tandhygienist, eftersom sämre syn och finmotorik kan göra det svårare att sköta om tänderna på rätt sätt. Även läkemedel och muntorrhet kan påverka tandhälsan negativt. En tandhygienist hjälper till och kontrollerar tandprotesen och ger tips och råd om hur man bäst sköter om sin munhälsa, hur man enklast kommer åt att borsta längst bak eller hur man använder tandtråd och andra produkter. Man kan även få tips på vad man ska undvika att äta och dricka för att tänderna ska må bra.

Funderar man på att besöka en tandhygienist i Solna kan man välja mellan att gå privat eller till folktandvården. Då prissättningen är fri kan det verkligen löna sig att först jämföra priser mellan kliniker innan man bestämmer sig. På de olika tandvårdsklinikernas hemsidor brukar man kunna hitta prislistor, men man kan även ringa och fråga.