Barnbloggen

Håll trapphuset rent

Håll trapphuset rent

Det är viktigt att sköta hygienen i trapphuset. När människor går ut och in ur trapphuset dras det med både damm, smuts och bakterier. Dessa bör tas bort med de rätta medlen och metoderna.

Vad har du för system i ditt trapphus? Tar du itu med städningen själv? Eller har de boende olika dagar då de städar? Vissa får avdrag på hyran för att de sköter städningen. Det finns med andra ord flera olika alternativ. Frågan är då, hur bra sköter de städningen? Använder de de rätta medlen för att verkligen avlägsna smuts och bakterier? Städningen i trapphuset är väldigt viktig för de boendes trevnad. Håll koll på att det blir ordentligt gjort och låt städföretag som arbetar med trappstädning utföra jobbet.

Har ni hiss i trapphuset?

De som arbetar med städ vet hur det ska städas för att det verkligen ska bli rent. De vet även var de ska städa. De tar även sådant som enkelt missas, då många bara städar det som syns med blotta öga. Även där smuts inte visar sig är det fullt av bakterier, som t.ex. på dörrhandtag. Flera olika personer tar på dem varje dag. Genom att hålla efter och städa, samt använda sig av medel som dödar bakterier, så blir det betydligt bättre för alla.

De städar även i hissen. Där krävs en väldigt noggrann städning då alla knapparna ska bli rengjorda ordentligt. Det finns även räcken där inne som många lutar sig mot och tar tag i. Städningen är med andra ord ytterst viktigt för att sköta ett trapphus. Det positiva med att anlita ett städföretag är att ni kan använda deras tjänster så ofta som ni vill. Vill ni att de städar flera gånger i veckan eller bara någon enstaka gång i månaden? Oavsett vad du väljer kan de utföra det jobbet åt dig på ett professionellt vis.

Vilket medel ska du köpa?

Det kan kännas som en djungel när man står där och ska välja medel och städverktyg. Men om ni väljer att istället anlita ett företag slipper ni tänka på det. Ni slipper gå igenom ingredienserna för att se att det verkligen dödar de där bakterierna. Ni slipper även köpa olika städverktyg. Allt detta bistår städföretaget med. När ni väljer städföretag bör ni ringa flera alternativ och få några olika offerter att välja mellan. Be att få allt inräknat i offerterna. Fråga även vad de använder för medel och välj det mest miljövänliga alternativet.