Renovering

Nya golv utan nya golv

Nya golv utan nya golv

Att byta golv kan vara en kostsam historia både för plånboken och miljön. Varför inte satsa på en professionell golvslipning av dina nuvarande golv? En lösning för bra resultat på alla plan.

Att golv slits ut och börjar se tråkiga ut är naturligt, men lösningen behöver inte vara att byta ut golven helt utan kan istället vara att satsa på en golvslipning. Inte bara blir det billigare, det är även en vinst för miljön.

Det är inte heller längre enbart trägolv man kan slipa, numer går det att slipa betong, PVC och laminatgolv med utmärkt resultat. Det finns flertalet aktörer på marknaden, så det är lätt att exempelvis hitta en firma för golvslipning i Järfälla, eller var man nu bor. Det blir hela tiden mer och mer populärt att välja att renovera gamla golv istället för att köpa nytt.

Vinst för miljön

Oavsett golvtyp så sparar man in på råvaror och energi med att slipa befintligt golv istället för att köpa nytt. Den miljöpåverkan som blir vid slipning av ditt gamla golv är främst efterbehandlingen, själva renoveringen har liten påverkan. Väljer man rätt efterbehandling blir miljövinsten större.

Totalt sett så kan en golvslipning spara in upp till 75 procent i koldioxidutsläpp jämfört med att köpa nytt golv. Priset för att renovera ett gammalt golv blir mindre både för plånboken och miljön.

Med tanke på att det läggs cirka 25 miljoner kvadratkilometer golv varje år enbart i Sverige, är miljövinsterna stora om normen kan fortsätta förflyttas från att köpa nytt till att renovera befintliga golv.