Familj, Renovering

Nytt liv till loppisfynd

Nytt liv till loppisfynd

Har du hittat en fin grej på loppis men känner dig osäker på om du vill behålla föremålet i sin originalfärg? Du kanske borde överväga att lackera det för att få det precis som du vill.

Många lackverkstäder lackar även möbler. köksluckor och föremål som inte är bilar, motorcyklar eller andra typer av fordon. Att låta en proffsverkstad lacka till exempel en stol kan göra att den ser ut helt som ny.

Du kan dessutom få den i exakt den färg och finish som du själv vill ha. Matt grå färg, rött med glitter och tjock klarlack eller enkelt vitt. Det är bara din fantasi som sätter gränserna i de flesta fall.

Våga dig på att köpa även sånt som är slitet

Med den här kunskapen i bakhuvudet kan du börja titta på loppisfynd på ett annat sätt än tidigare. Möbler som kanske har ett tilltalande formspråk men fel färg eller en sliten yta kan plötsligt bli potentiella köp. 

Den där bokhyllan med repor eller bordet med fläckar efter vattenglas kan bli hur fina som helst om de får ny färg. Men se till att satsa på föremål av god kvalitet. Att lacka om en fanérmöbel är sällan värt besväret. Köp massivt trä eller metall så kommer du att ha saker som håller i åratal.

Fungerar även på mindre föremål

Det måste inte heller vara en möbel för att det ska vara värt att lackera ett föremål. En snygg tavelram eller en vas kan bli hur coola som helst med en annan färg. Den blommiga vasen med guldkant kan ge ett helt annat intryck i svart. En bänkskiva i furu kan bli jättesnygg i blankt mörkblått och så vidare. 

På det här sättet kan du ta ut svängarna i din inredning och få helt unika möbler och inredningsdetaljer som ingen annan kan få tag i. Och detta till bråkdelen av vad det skulle kosta att köpa något liknande via en designbutik eller direkt från en hantverkare.