Sälj

Det finns företag som både säljer och köper upp lastpallar

Det finns företag som både säljer och köper upp lastpallar

Den som har gamla lastpallar ståendes i ett hörn kan tjäna pengar på dem genom att sälja dem till en uppköpare. Pallarna behöver inte ens vara felfria och man får även hjälp med transporten.

Som företagare är det inte alls ovanligt att man har gamla lastpallar, som man inte längre använder, som står och samlar damm. För att frigöra yta men också för att städa upp, kan man sälja lastpallarna till en uppköpare. Det finns nämligen företag som både säljer och köper begagnade lastpallar. De lastpallar man säljer behöver inte ens vara felfria eller hela. Företaget som köper upp dem ser till att de lagas och blir säkra igen. Men skulle någon pall vara i alltför dåligt skick kasseras den och lämnas till återvinningen.

Vilka lastpallar går att sälja?

Det finns flera företag som både köper och säljer lastpallar. Enklast är att söka på nätet och sedan gå in på företagets hemsida och läsa de instruktioner som brukar finnas där. De pallar som går att sälja är exempelvis EU-pallar, halvpallar, B-pallar och pallkragar. Engångspallar går naturligtvis inte att sälja utan dem ska man i stället lämna till återvinningen.

Det är enormt smidigt att sälja lastpallar till en uppköpare. Man ringer eller mejlar och talar om hur många lastpallar man har och samlar sedan ihop dem på en lämplig plats. Därefter kommer företaget och hämtar upp pallarna som sedan besiktigas och sorteras. Pengarna får man sedan utbetalade till det företagskonto som man har uppgett. Läs mer om att sälja lastpallar här: säljalastpall.se