Bygg

Dränering är aldrig försent i Stockholm

Dränering är aldrig försent i Stockholm

När man bygger nytt i Stockholm ser man alltid till att vattenavrinningen under och runt byggnaden fungerar men det går att göra dränering runt äldre hus också.

Modern byggteknik och moderna byggkrav gör att de hus som byggs nuförtiden har bra dränering för att undvika fukt och mögelskador. För äldre byggnader hade man inte alltid samma medvetenhet om vattnets skadliga inverkan och man hade inte samma resurser till sitt förfogande för att utföra effektiv dränering i Stockholm.

Det finns också mark som genom förändringar i omgivningen blivit mer vattensjuk och därför börjat nå trädgård och husgrund. Om du upptäcker ökad fukt kring ditt hus är det därför dags att dränera marken innan det blir skador på husgrunden eller i källaren.

Det är en investering att beställa dränering i Stockholm

Det finns olika sätt att göra dränering kring en fastighet beroende på hur byggnaden och marken ser ut. Det viktiga är att få fart på vattenavrinningen så att inget stannar under huset eller runt husgrunden. Anlitar du ett företag med lång erfarenhet av att utföra dränering i Stockholm så ser de vilken typ av åtgärd som behövs. De kommer kostnadsfritt ut på plats för att undersöka huset och marken och sedan får du en offert.

Det kommer inga ytterligare kostnader eller avgifter när du fått och godkänt offerten, och som privatperson har du möjlighet att göra rotavdrag på arbetskostnaden. När arbetet är klart har du skyddat ditt hus från de kostnader som en vatten- eller fuktskada skulle innebära och du får garanti på arbetet.