Bil & Motor

Skrota bilen gör man lätt och enkelt i Stockholm

Skrota bilen gör man lätt och enkelt i Stockholm

Skrota bilen kan du göra om du bor i Stockholm. Du kan även göra det på andra orter i Sverige. Både större och mindre orter brukar ha en bilskrot någonstans.

Att skrota en bil förr innebar att man åkte iväg till närmsta skrot och lämnade den där till en skrothandlare. Det kunde kosta en slant eller så fick man betalt beroende på i vilket skick bilen var. Idag är det lite mer modernt men det kan fortfarande kosta dig pengar eller så är det gratis.

En bil som är fullständigt intakt med alla viktiga delar i behåll kostar inte ett endaste dugg att skrota. En bil som är utbrunnen eller där delar fattas på ett markant sätt kommer att ge dig en liten nätt summa att betala för att du ska kunna lämna in den till en skrotfirma som tar hand om den.

Skrota bilen alldeles gratis i Stockholm

Du kan alltså skrota bilen gratis om du bor i Stockholm eller dess omedelbara närhet. Om du vill kan du boka en tid för att få den hämtad. Du måste då leta rätt på ditt registreringsbevis så de kan se att du skrotar en bil som faktiskt är din. Därefter sker skrotningen helt och hållet genom skrotfirmans försorg.

Att bara skrota bilar är det ingen som roar sig med nuförtiden. Det handlar mycket om demolering på hög nivå. Allt farligt material avlägsnas. Vätskor separeras. Olja töms ut på ett säkert ställe och så vidare. Fungerande delar tas tillvara och säljs till bra priser.