Renovering

Lägenhetsrenovering i Stockholm

Lägenhetsrenovering i Stockholm

Med lägenhetsrenovering i Stockholm kan bostaden få ett lyft. Samtidigt går det att återställa inredningsdetaljer i gammal stil, genom ett pietetsfullt arbete.

Susanne hade sparat länge för att kunna få gjort renovering av lägenheten i Stockholm. Det var en gammal lägenhet i ett äldre hus som hade kvar många fina detaljer i original. Bland annat fanns det kakelugn som fortfarande fungerade. Men lägenheten var sliten och skulle behöva en omfattande renovering.

Hon anlitade en firma som kom dit och tittade och diskuterade planerna med henne. De rev bland annat upp en bit av laminatgolvet och konstaterade att det fanns ett gammalt fint trägolv inunder. Det var bara att riva bort laminatgolvet, slipa trägolvet och ge det en ny skyddande yta. Det skulle verkligen ge lägenheten åter en del av dess gamla charm.

Rotavdrag vid lägenhetsrenovering

Firman kom med en offert som Susanne accepterade. En stor fördel var att hon kunde göra rotavdrag på upp till 50 000 kr för hantverkarnas arbete. En totalrenovering skulle så klart kosta en hel del ändå, men det skulle betala igen sig genom att värdet på lägenheten ökade. Sen var det förstås besväret med att ha en lägenhet i totalt kaos medan renoveringen pågick.

Men firman var dock hjälpsam och kom med ett schema för de olika moment som skulle gås igenom. Detta gjorde det enklare för Susanne att planera sina egna behov. När allt arbete äntligen var färdigt kunde Susanne inte vara annat en helnöjd. Lägenheten kändes som ny, fast den stilenligt hade bevarats pietetsfullt i renoveringen.