Barnbloggen

Välj rätt skrivare för barnens skolarbeten

Välj rätt skrivare för barnens skolarbeten

Om du har barn i skolåldern så vet du att det behövs en bra skrivare för att kunna skriva ut vissa skolarbeten, foton till olika projekt med mera. Skolan har visserligen till stor del digitaliserats, men behovet av att skriva ut vissa projekt och texter har inte helt försvunnit. Det har bara blivit mindre.

Självklart är det bra för miljöns skull, men det finns tillfällen då det helt enkelt inte går att leva helt papperslöst. Tittar man på forskning så finns det även rön som säger att vi läser och tar in information på ett annat sätt på papper än på en skärm. Har ditt barn svårt att koncentrera sig och lätt för att bli distraherad av alla appar, program och notifieringar på en dator eller surfplatta kan det då och då vara bra att skriva ut en text så att barnet verkligen kan få koncentrera sig enbart på denna.

Spännande pysselprojekt

I ämnen som bild eller skapande verkstad och även i andra skolämnen kan det hända att man vill skapa ett collage på papper istället för på datorn. Då behövs det självklart bilder och det är nog få som sitter på en stor hög med magasin som man kan leta bilder och klippa ur. Dessutom kan det behövas bilder med ett särskilt motiv och då är det vanligtvis snabbare och enklare att söka bilder på nätet. Det finns riktigt bra databaser med gratisbilder och många skolor erbjuder även tillgång till olika uppslagsverk med mera via skolans bibliotek.

För att bilderna ska se snygga ut behöver du dock en skrivare med bra upplösning. Det finns riktigt bra bläckstråleskrivare som både kan skriva ut vanliga dokument och foton. För den som har barn i skolan kan det också vara bra med funktioner för att skanna och kopiera då det ibland behövs kopior av dokument. Att fota med mobilen kan fungera, men det blir sällan lika bra som att kopiera eller skanna med en bra multifunktionsskrivare.

Se till att välja en skrivare som har bra priser på bläcket, för det är den kostnad som blir högst i längden.

Om du däremot mestadels skriver ut text kan det vara en god idé att överväga en laserskrivare istället. Kostnaden per sida blir klart lägre. Detta är det bästa alternativet för lite äldre skolbarn och studenter som mestadels vill skriva ut längre texter som ska pluggas in eller för att korrekturläsa uppsatser som de själva har skrivit. Det brukar gå lättare på papper då man snabbare ser misstagen.

Bläckstråleskrivare, multifunktionsskrivare med kopieringsfunktion eller laserskrivare – oavsett vad du väljer så ska skrivaren hålla god kvalitet. Investerar du i ett välkänt märke kan du vara säker på att få tag på bläckpatroner eller toners till skrivaren under lång tid framåt.