Barnbloggen

Vart ska man vända sig vid köp av bil?

Vart ska man vända sig vid köp av bil?

Ibland kan det vara svårt att veta om man ska välja att köpa den nya bilen privat eller via en bilhandlare. Ofta kan det i kortare tidsperspektiv handla om billigare och dyrare alternativ.

Väljer man att handla privat kan det löna sig i längden om man har tur. Men i många fall kan man stå där efter en kortare eller längre tid och ångra sig. För när det gäller köp av privatpersoner finns inte samma typ av garantier som det gör hos exempelvis en bilförsäljare i Stockholm. Så innan du gör affärer, läs på om vad som gäller. Ta med en person som har kunskap om bilar oavsett var du köper bilen.

Fördelar med en bilförsäljare

För en bilfirma är det viktigt att kunderna är nöjda så att de kommer tillbaka. Men även att köparna rekommenderar företaget till andra kunder. Därför är det extra viktigt för dem att hålla vad de lovar och endast leverera bilar som är i bra kondition. Ett av de bästa sätten att leverera, inte bara bra bilar utan även bra service, är att man har kunnig personal.

Många av företagen köper den bil man vill byta in och den blir då som en handpenning för den nya bilen. En bra deal då man inte behöver lägga ut en hel del kontanter utan kan spara dem för att i framtiden betala av på lånet. Hör gärna med vänner och bekanta om de vet någon som köpt bil hos den tilltänkta bilfirman. Av dem får man oftast den bästa och ärligaste informationen.

Försäkringar

Köper man sin bil privat får man skaffa bilförsäkring på egen hand. Hos en bilhandlare får man ofta hjälp med den delen. Vissa bjuder till och med på försäkringen under några veckor tills man hunnit läsa på lite. Skulle man sedan fortsätta med försäkringen ser vissa bilfirmor till att man får en bra rabatt som tack för förtroendet.

Men en av de stora och viktiga frågorna som man får hjälp med är billånen. För även om man skulle önska så är det oftast ett nödvändigt ont. Men här gäller det att vara lyhörd och se vad som ingår och hur försäkringen fungerar. Allt för att man inte ska stå där vid en eventuell olycka och inte få den hjälp man så väl behöver. En fråga kan vara om det ingår hyrbil om bilen måste lämnas in efter en olycka.